Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه انرژی هسته‌ای گفت: حوزه اصلی این شرکت، استفاده از پرتوهای رادیواکتیو به ویژه پرتوهای گاما در صنایع مختلف از جمله پتروشیمی، فولاد، سیمان، نفت، گاز و سایر صنایع است که بیشتر در حوزه ابزار دقیق استفاده می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ در بین بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان فقط تعداد کمی از آنها توانسته‌اند وارد حوزه‌های حساسی مثل انرژی هسته‌ای شده و از کاربردهای مختلف این فناوری برای حل نیازمندی‌های فناورانه‌ کشور استفاده کنند و یکی از این شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه انرژی هسته‌ای، شرکت دانش‌بنیان "پرتو تجهیز بعثت"  است که موفقیت‌های بسیار زیادی در این راه کسب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"رضا قلی‌پور پیوندی" مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: حوزه اصلی این شرکت، استفاده از پرتوهای رادیواکتیو به ویژه پرتوهای گاما در صنایع مختلف از جمله پتروشیمی، فولاد، سیمان، نفت، گاز و سایر صنایع است که بیشتر در حوزه ابزار دقیق استفاده می‌شود؛ حوزه دوم کاری این شرکت، طراحی و ساخت انواع آشکارسازهای پرتویی با کاربردهای صنعتی، بیمارستانی و دانشگاهی است و همچنین در حوزه مکانیک، طراحی و ساخت تجهیزات نگهداری منابع رادیواکتیو شامل حفاظ‌ها و کانتینرهای سربی با حفظ و رعایت استانداردهای سازمان انرژی اتمی ایران طراحی و ساخت می‌شود.

وی ادامه داد:‌ این شرکت در حوزه "الکترونیک، مکانیک و مکاترونیک" فعالیت دارد و محصولات به صورت بین‌رشته‌ای طراحی و ساخت می‌شوند. بسیاری از تجهیزاتی که در این شرکت ساخته می‌شوند به ویژه تجهیزاتی که مرتبط با رادیواکتیو و پرتوها هستند در حوزه تجهیزات تحریمی است و گذشته از تحریم، حمل‌و‌نقل مواد رادیواکتیو از سایر کشورها به داخل کشور یک کار بسیار زمانبر و هزینه‌بری است.

 با توجه به اینکه بسیاری از این توانمندی‌ها در داخل کشور وجود دارد در نتیجه تجهیزات به صورت کامل و بومی‌سازی‌شده در داخل کشور طراحی و ساخت می‌شود و منابع رادیواکتیو آن از شرکت‌های مورد تایید سازمان انرژی اتمی ایران تهیه و تامین می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: علاقه من به ارتباط با صنعت از مقطع لیسانس شروع شد و بعد از اخذ مدرک فوق‌لیسانس و دکترا به عنوان عضو هیات علمی در موسساتی از کشور مشغول به کار شدم ولی با توجه به اینکه شخصاً روحیه کار اداری را ندارم و با مکانیزم‌های اداری خودم را نمی‌توانم تطبیق بدهم، از سال 1395 از سیستم اداری خارج شده و تصمیم به حضور در شرکت دانش‌بنیان در قالب پروژه‌های پژوهشی کردم.

قلی‌پور پیوندی با بیان اینکه به طور کلی محصولات این شرکت به دو حوزه تقسیم‌بندی می‌شود، تصریح کرد:‌ یک حوزه، کاربرد پرتوها در صنعت است که عمده مشتریان ما صنایع پتروشیمی، پالایشگاه، نفت، گاز، صنایع فولاد،‌ صنایع سیمان، ذغال‌سنگ و بسیاری از شرکت‌هایی است که استفاده از پرتوهای گاما را در دستور کار خود قرار داده‌اند که ما این حوزه را "ابزار دقیق هسته‌ای" نامگذاری کرده‌ایم و یکی از شاخه‌هایی است که برای اندازه‌گیری پارامترهای مختلفی استفاده می‌شود که در این حوزه ما چند محصول مهم شامل ارتفاع‌سنج یا لِوِل‌متر، ضخامت‌سنج، سیستم‌های دوفازی، سیستم‌های غلظت‌سنج و سیستم‌های اسکنر داخل برج‌ها را داریم که این شاخه مکمل سایر روش‌ها است.

وی ادامه داد: یکسری از محصولات و تجهیزات ساخت شرکت، بدون اینکه ارتباط مستقیمی با داخل مخازن داشته باشند، کار می‌کنند به ویژه در مخازنی که فشار بسیار بالایی وجود دارد که یا دما بالا است یا جداره و ضخامت بسیار بالا است، به عنوان مثال یکی از پرکاربردترین مخازنی که در صنایع پتروشیمی و به ویژه در صنعت اوره و آمونیاک استفاده می‌شود "مخازن کندانسور" هستند که عمدتاً فشارهای داخل آنها 150 بار است و دما بین 400 تا 500 درجه سانتیگراد است و ضخامت جداره استیل این مخازن معمولاً بین 10 تا 15 سانتی‌متر استیل، قطر 3 سانتی‌متر و 50متر ارتفاع دارند و با این توصیفات به جز پرتوهای گاما روش دیگری وجود ندارد که بتوانیم از داخل این مخازن اطلاع داشته باشیم بدون اینکه لازم باشد درب مخزن را باز کنیم یا ارتباط مستقیمی با داخل مخزن داشته باشیم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به حوزه کاری "تجهیزات آشکارسازی و تجهیزات رادیواکتیو" گفت: این تجهیزات شامل طراحی و ساخت انواع "دزیمترهای فردی و محیطی"، "پایشگرها"، "سیستم‌های طیف‌سنج" و "سیستم‌های بازرسی کشف مواد پرتوزا" که تجهیزاتی به صورت انفرادی یا تجهیزاتی که کامیون‌ها از داخل آن عبور می‌کنند که اخیراً هم چند نمونه از این تجهیزات در نقاط مختلف کشور نصب و راه‌اندازی شده است.

"مجید غفوری" کارشناس بخش مکانیک این شرکت دانش‌بنیان اظهار کرد: این تجهیزات به صورت تک‌واحدی است و با توجه به نیاز هر واحدی تجهیز خاصی تولید می‌شود که در محل نصب و راه‌اندازی می‌شود؛ در این تجهیزات قبل از نصب و ساخت،‌ بازدید از محل صورت می‌گیرد و مراحل طراحی و ساخت آن انجام می‌شود و بعد از مراحل طراحی وارد مراحل ساخت قطعات می‌شویم که شامل ماشین‌کاری، جوش، بُرش، ریخته‌گری و.. است و بعد از ساخت قطعات باید تست‌های خاصی بر روی تجهیزات انجام شود که از جمله این تست‌ها، تست IP55 یا تست کوره برای دمای بین 650 تا  1150 درجه برای کانتینر یا تست نشت مجاز مواد رادیواکتیو از کانتینرهای ساخته شده است.

"حامد میرزایی" کارشناس الکترونیک این شرکت دانش‌بنیان نیز گفت: تمامی مراحل تولید این بردهای الکترونیک از تولید، طراحی، برنامه‌نویسی صفر تا صد آن توسط کارشناسان بومی این شرکت انجام می‌شود و ساعت‌های متعدد، تست مداومت‌کار و صنعتی بر روی آنها انجام می‌شود.

تولید مکمل‌های ویتامین‌ A ،D و E نانویی برای مصارف دامی توسط دانش‌بنیان‌هاموفقیت یک دانش‌بنیان ایرانی در ساخت دستگاه اندازه‌گیری اکسیژن فعال ریه در 30 ثانیه

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی شرکت دانش بنیان استفاده می شود انرژی هسته ای پرتوهای گاما طراحی و ساخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۶۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صرفه‌جویی ۵ هزار مگاواتی برق با افزایش بازدهی ۲۰ میلیون کولر آبی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمود کمانی رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) در نشست هم اندیشی ارتقای بهره وری با جهش تولید موتور‌های فوق کم مصرف کولر‌های آبی که با حضور خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، گازر مدیر دفتر تخصصی ارزیابی سازمان ملی استاندارد ایران و جمعی از تولیدکنندگان الکتروموتور و کولر برگزار شد، گفت: اگر موتور‌های حدود ۲۰ میلیون کولر آبی موجود در کشور پربازده شود، حدود ۵۰۰۰ مگاوات در محل مصرف و ۱۰ هزار مگاوات در محل تولید صرفه جویی به همراه خواهد داشت.

وی افزود: ناتزاری انرژی کشور حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار مگاوات است و هزینه انجام این اقدام حدود ۲.۵ میلیارد دلار است که اگر این اعتبار صرف ساخت نیروگاه شود حدود ۴ میلیارد دلار هزینه احداث آن می‌شود.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه ظرفیت تولید حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار الکترموتور پربازده در کشور وجود دارد، تصریح کرد: اگر کولرسازان نتوانند قیمت مناسب برای دریافت الکتروموتور پربازده را با ظرفیت تولید داخل بیابند، می‌توان به بحث واردات پرداخت، چرا که واردات این نوع کالا ارزبری به همراه خواهند داشت در حالیکه ظرفیت تولید آن در کشور وجود دارد، بنابراین اولویت با استفاده از ظرفیت تولید داخل به دلیل وجود دانش فنی تولید آن در کشور است.

کمانی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان باید ملزم به رعایت استاندارد محصولات تولیدی باشند و باید از سوی مراجع ذیربط بر روی این موضوع نظارت صورت گیرد، پیشنهاد کرد برای جلوگیری از ورود کالای غیراستاندارد (زیرپله ای)، فرآیند و ساز و کار نظارت در اجرا با قوت و همکاری مراجعی همچون ستاد مبارزه با قاچاق کالا، وزارت صمت و وزارت نیرو انجام شود چرا که قانون مربوط به آن هم در کشور وجود دارد.

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری برق (ساتبا) همچنین پیشنهاد کرد، طرح‌هایی برای توسعه بازار درنظر گرفته شود و در این زمینه گفت: در مجموعه ساتبا طرح‌هایی همچون استفاده از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید اجرا شده است. این پیشنهاد توسط ساتبا تدوین شده و می‌توان با کمک سازمان ملی استاندارد، این طرح را در شورای اقتصاد تصویب کرد و در طی چهار سال انجام شود.

در ادامه این نشست، محمد صادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست‌جمهوری اظهار کرد: به دنبال این هستیم که بتوانیم بخشی از مسئله ناترازی انرژی و برق را با تاکید بر بهره وری انرژی حل کنیم؛ این موضوع چند سالی است که گریبان گیر کشور شده و البته با بکارگیری تکنولوژی قابل حل است.

وی با تاکید بر اینکه وظیفه ما حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است، ادامه داد: یکی دو سالی است که روی مسائل کشور متمرکز شده ایم و اعتقاد داریم شرکت‌های دانش بنیان هم باید پای کار بیایند چرا که یکی از این مسائل مهم، موضوع ناترازی انرژی است خوشبختانه با همکاری ساتبا و وزارت نیرو و شکل گرفتن ظرفیت قانونی، توانستیم با اعتباری که در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار دادیم، عرضه تولید الکتروموتور‌های پربازده را توسعه دهیم و خوشبختانه زیرساخت خوبی ایجاد شد.

خیاطیان بیان کرد: معتقدیم کشوری که استاندارد قوی نداشته باشد، تکنولوژی هم در آن پیشرفت نکرده است. ما با همکاری ساتبا و استاندارد توانستیم این ظرفیت را یعنی بخشی از توسعه تکنولوژی را رقم بزنیم. موضوع تامین مالی برای تولیدکنندگان موتور و شرکت‌های دانش بنیان و حتی مصرف کننده نهایی، اهمیت دارد که ما به عنوان نهاد مالی و حمایت کننده شرکت‌های دانش بنیان، کمک خواهیم کرد.

در بحث تامین نقدینگی برای شرکت‌های سازنده کولر نیز ابزار ما در اختیار آن‌ها قرار خواهد گرفت تا دچار کمبود نقدینگی نشوند. همچنین برای اینکه شرکت‌ها نوآور بمانند و توسعه در آنها جاری باشد از شرکت‌های دانش بنیان حمایت می‌کنیم تا دغدغه کیفیت مطرح نباشد.

دیگر خبرها

  • برنامه وزارت علوم برای افزایش ضریب نفوذ فناوری در صنایع سنتی
  • نتایج مشارکت مردم در اقتصاد دانش‌بنیان چیست؟
  • صرفه‌جویی ۵ هزار مگاواتی برق با افزایش بازدهی ۲۰ میلیون کولر آبی
  • پارک علم و فناوری خراسان رضوی، قطب انرژی شرکت‌های فناور کشور
  • ایجاد یک میلیون ظرفیت تولید موتورهای فوق کم‌مصرف با ارائه تسهیلات ۸۰۰ میلیاردی
  • مانوین چه فرصت‌هایی برای صنایع خلاق ایران ایجاد می‌کند؟
  • استقرار ۴۵ هسته فناور و شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد واحد زاهدان/ جذب دانشجویان در قالب طرح پویش
  • تولید فنرهای مورد نیاز صنایع ریلی و خودروسازی
  • دست‌یابی به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز در پژوهشگاه مواد و انرژی
  • جلیل سبحانی از ورود هوش مصنوعی به صنایع پتروشیمی خبر داد