Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری بی بی سی نیوز، تلسکوپ ویلیام هرشل (WHT) در لا پالما اسپانیا با این دستاورد می تواند در هر ساعت یک هزار ستاره را رصد و در نهایت پنج میلیون ستاره را فهرست کند.

یک وسیله نقشه‌برداری فوق‌ سریع به این تلسکوپ متصل می شود و ترکیبات هر ستاره و سرعت حرکت آن را تحلیل و ارزیابی کرده و نشان خواهد داد که کهکشان راه شیری چگونه در طول میلیاردها سال شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر گاوین دالتون از دانشگاه آکسفورد بیش از یک دهه را صرف ساختن این وسیله موسوم به «ویو» (Weave) کرده است. نام این وسیله کوتاه شده کاوشگر ناحیه و سرعت ارتقا یافته با تلسکوپ ویلیام هرشل (WHT Enhanced Area Velocity Explorer) است.

به گفته دانشمندان، این وسیله ۸۰ هزار قطعه دارد و یک معجزه مهندسی است.

برای هر تکه‌ یا بخشی از فضا که تلسکوپ به سمت آن تنظیم شده است، فضانوردان موقعیت یک هزار ستاره را شناسایی می‌کنند سپس تجهیزات رباتیک «ویو» ابزار فیبر – اپتیک مربوط به انتقال نور را به طور دقیق  روی هر موقعیت قرار می‌دهند و به سمت ستاره مربوطه نشانه می‌گیرند.

این فیبرها در واقع تلسکوپ‌های کوچکی هستند که هر کدام از آنها نور را از یک ستاره منفرد دریافت و آن را به یک ابزار دیگر هدایت می‌کند. این نور سپس به طیفی رنگین‌کمانی تجزیه می‌شود که حاوی اسرار مربوط به منشاء و تاریخچه آن ستاره است.

تمام این اقدامات در مدت تنها یک ساعت تکمیل و کار بررسی یک هزار ستاره بعدی شروع می‌شود.

کهکشان راه شیری متشکل از حدود ۴۰۰ میلیارد ستاره است اما به عنوان مجموعه نسبتا کوچکی از ستاره‌ها شروع شده و در طول میلیاردها سال از طریق ادغام با کهکشان‌های کوچک دیگر و نیز اضافه شدن ستارگان از کهکشان‌های دیگر رشد یافته است.

تجهیزات «ویو» قادر به محاسبه سرعت، مسیر، قدمت و ترکیب هر ستاره‌ تحت رصد است. به گفته دالتون، این وسیله با قیاس معکوس (extrapolating backwards) قادر است که کل شکل گیری کهکشان راه شیری را به جزییات بی‌سابقه بازسازی و ترسیم کند.  

برچسب‌ها تلسکوپ اسپانیا کهکشان راه شیری اکتشافات فضایی فناوری فضای مجازی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تلسکوپ اسپانیا کهکشان راه شیری تلسکوپ اسپانیا کهکشان راه شیری اکتشافات فضایی فناوری فضای مجازی کهکشان راه شیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۱۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح برخورد با خودرو‌های شوتی در مراغه

سرهنگ فارسی اظهار داشت: طرح برخورد با خودرو‌های شوتی ، آلودگی صوتی و دارای تخلفات حادثه ساز با هدف ارتقای امنیت اجتماعی، انتظام بخشی و جلوگیری از بروز تخلفات با همکاری پلیس راهور و یگان‌های انتظامی مراغه به مرحله اجرا گذاشته شد.

 وی اضافه کرد: در قالب این طرح ۱۲ دستگاه انواع خودرو و ۴ دستگاه موتورسیکلت که با نصب تجهیزات و دستکاری غیرمتعارف وسیله نقلیه خود اقدام به آلودگی صوتی و مزاحمت برای شهروندان می کردند توقیف و روانه پارکینگ شدند.

فرمانده انتظامی مراغه خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح برای  ۳۷۰ وسیله نقلیه دارای تخلف نیز اعمال قانون شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • مراکز رشد علوم انسانی در استان‌های کشور تشکیل می‌شود
  • آغاز بررسی جزئیات پیش‌نویس سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی
  • آغاز بررسی جزییات پیش‌نویس سند ملی توسعه فناوری‌های کوانتومی
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • خرید باسکول دقیق و اصل
  • کشف سرنخ‌های جدیدی درباره شکل‌گیری اولین سیاه‌چاله‌های جهان
  • علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است
  • تصاویر نجومی هجدهم اردیبهشت (۷ مه)
  • اجرای طرح برخورد با خودرو‌های شوتی در مراغه
  • ۲۲ وسیله ضروری برای زائران حج تمتع